Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Geschiedenis Van De Onderneming

Numatic Company History Beginning
1969
Het begin ...

Numatic werd in 1969 opgericht in Crewkerne, een stadje in Somerset in Zuidwest-Engeland. Daar produceerden we de eerste commerciële stofzuiger voor het reinigen van op kolen, olie en gas gestookte boilers.

Het begon allemaal met 6 medewerkers in een fabriekje dat niet groter was dan een garage en ons meest geavanceerde gereedschap was een boormachine! Gelukkig zaten er ook toen al 24 uren in een dag!

Voor onze eerste stofzuigers combineerden we olievaten met makkelijk verkrijgbare alledaagse onderdelen, zoals kofferhandgrepen, meubelwielen en huishoudelijke afwasbakken. Het resultaat was een simpel, betrouwbaar werkpaard voor commercieel en industrieel gebruik.

1969
Numatic Company History - Watermill
1973
Groeiende vraag
Tegen 1971 was de vraag groter dan onze kleine fabriek in Crewkerne aankon en we verhuisden naar een watermolen vlak bij Yeovil. Daar leerden we (noodgedwongen ...) alles over waterzuigers: als de rivier hoog kwam te staan, stond er in de fabriek geregeld een laag water van 5 tot 10 centimeter! Maar … de productie ging door! Dit was ook de plek waar we onze eerste serieuze stofzuiger ontwikkelden: de NV-2. Kort daarna volgde de originele (en bijzonder succesvolle) NV-250. Beide machines waren geheel van metaal en het grootste deel ervan werkt vandaag de dag nog steeds – 30+ jaren later! We zijn er enorm trots op dat we nog steeds reserveonderdelen kunnen leveren voor alle Numatic stofzuigers die ooit zijn geproduceerd .... zelfs voor het allereerste exemplaar.
1973
Numatic Company History Floor Machine
1973
Eerste vloermachine
Tegen 1973 begonnen we door te breken in de professionele schoonmaakmarkt en produceerden we onze eerste vloermachine, evenals stof- en waterzuigers. Ook die werden weer gemaakt van onderdelen die we kochten van bestaande leveranciers.
1973
Numatic Company History Beaminster
1974
Een nieuw onderkomen
Het was bijna 1974 toen we echt uit ons jasje begonnen te groeien in de watermolen. Daarna zijn we verhuisd naar onze eerste echte fabriek in Beaminster, Dorset, die we in de 20 daarop volgende jaren geleidelijk hebben uitgebreid.
1974
Numatic Company History First Henry
1981
De geboorte van een legende
Beaminster werd de geboorteplaats van Henry, het product dat Numatic wereldwijd beroemd heeft gemaakt. Vanaf het allereerste exemplaar stegen de verkopen vervolgens jaar op jaar.
1981
Numatic Company History Expansion Continues
1990
Verder uitbreiden

Tot 1990 bestonden onze producten grotendeels uit metalen en kunststof componenten die door opdrachtnemers werden aangeleverd. Vervolgens zijn we overgegaan naar een eigen productiefaciliteit voor het bewerken van buizen om verbeterde, sterkere producten voor de professionele markt te maken.

Dat was het moment waarop we ons realiseerden dat we meer productiecapaciteit en productiedeskundigheid nodig hadden om concurrerend te kunnen blijven in de markt wereldwijd.

Om die reden werd in 1990 de locatie in Chard aangekocht, waar Numatic vandaag de dag nog steeds gevestigd is. We gaan nu vol vertrouwen de 21ste eeuw in en uitbreiding van de site en de productiefaciliteiten gaat gestaag door.

1990
Numatic Company History Global Leaders
1990
Wereldwijde marktleiders
In 1995 werden dochterondernemingen opgericht vlak bij Parijs en in Johannesburg om onze groeiende overzeese activiteiten in Frankrijk en Zuid-Afrika beter te kunnen ondersteunen. Daarna volgden dochterbedrijven in Duitsland in 2002, in Nederland in 2004, in Zwitserland in 2014, in Portugal in 2015 en in Spanje in 2018.
1990
Numatic Company History Continued Innovation
Vandaag
Voortdurende innovatie

De sleutel tot het succes van Numatic is zonder meer de hechte relatie die we hebben gecreëerd met zowel klanten als leveranciers overal ter wereld. Veel van die relaties bestaan al net zo lang als ons bedrijf en gaan inmiddels dus al twee of zelfs drie generaties lang mee. We hopen dat we al die jaren steeds goed hebben geluisterd en oog hebben gehad voor de adviezen en daardoor betere service hebben kunnen verlenen aan onze dealers … en onze dealers op hun beurt aan hun klanten.

Ons doel is om innovatief te blijven, een hoge kwaliteitsstandaard te handhaven en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te blijven bieden.

Vandaag